Recension faktureringsprogram

Faktureringsprogram

Vi har samlat en lista på faktureringsprogram och gått igenom dem från topp till tå! Alla program skiljer sig markant åt och har flertalet olika sorters funktioner. Alla kan hantera vanlig fakturering, men det skiljer sig åt i vilket stöd du får då du skapar din faktura. För att göra en rättvis bedömning har vi placerat programmen från vänster(som betyder bäst) till höger. Programmen har testats utav vår testgrupp som består av två egen företagare en ledare för en förening samt chef på en administrativ avdelning. Bedömningen gjordes gemensamt och vi tror att den kan hjälpa dig att hitta rätt faktureringsprogram. Tonvikten vid bedömningen låg på enkelhet, pris samt support.

1. Fakturan.nu

Pris: 0 kr/ månad
Testa Gratis: Ja
Hemsida: Fakturan.nu
Köp programmet: Gå till hemsidan
Kundregister: Icon yes.png
Avtalsfakt: Icon no.png
Säljstöd Icon yes.png
Orderhantering: Icon no.png
Produktregister: Icon yes.png
Prislistor: Icon yes.png
Fakturaregistrering: Icon yes.png
Kontantfakturering: Icon yes.png
Kundreskontra: Icon yes.png
Valutahantering: Icon yes.png
HUS-avdrag (ROT/RUT): Icon yes.png

Just nu är det hög tid att sätt upp reklam platser på sidan. Vi har precis börjat med recensioner av program och här kommer ett smakprov av vår första recension!


E-conomic recension

e-conomic kan insistera på att hålla sitt namn helt i gemener … men företaget inte tänka småskaligt. Grundades i Danmark 2001, e-conomic utropar: ”Vår ambition är att bli världens största leverantör av bokförings.” Företaget har redan krävt titeln på största bokförings leverantör i Europa, och dess utvecklare fortsätter att leta efter sätt att utöka och förbättra programmet.

e-conomic grundades av revisor Jacob Wandt med avsikt att skapa en plattform som lämpar sig för samarbete, där arbete av en person inte skulle behöva upprepas av en annan. Företaget sysselsätter för närvarande cirka 100 anställda och stöder mer än 100.000 företag. Den har vunnit flera utmärkelser; senast, säkrade bolaget 2011 B2B Award vid de danska e-handels Awards och en 2011 Gazelle Award för sin snabba och stabil tillväxt.

e-conomic är en central del av bokföringsprogram med ett antal valfria tilläggsmoduler för att stödja funktioner som lager och projektbaserad redovisning (jobb kostar). Även detta skapar en hel del anpassningsbarhet, betyder det också att potentiella kunder bör hålla ett öga på den totala kostnaden för de moduler som de jämför e-conomic med andra online redovisningslösningar.

Massor av molnbaserade småföretag bokförings programvara placerar traditionella redovisningsarbetet med bakom kulisserna i ett försök att göra bokföringen mer begriplig för icke-revisorer. för e-conomic dollar Denna trend; detta är redovisning programvara av revisorer, för revisorer, och småföretagare med ingen redovisning bakgrund bör närma med försiktighet. Eller ännu bättre, kör i motsatt riktning. Lägg till detta det faktum att programvaran är verkligen avsedd för europeiska och brittiska skattestrukturerna och det är bara en mycket bättre alternativ för de flesta amerikanska företag. För mer information, läs vidare. Prissättning:

e-conomic erbjuder en 2-veckors fri rättegång, inget kreditkort krävs. Efter rättegången, e-conomic erbjuder 2 prissättning nivåer. Tecknings faktureras i steg tremånaders; du kan avbryta tjänsten när som helst, men kommer inte att få en återbetalning för oanvända månader redan faktureras. Din prenumeration kommer att förnyas automatiskt om du inte avbryter det, och saknade en betalning kan resultera i förseningsavgifter. Se Tecknings Villkor för detaljer.

Liten: $ 33 / månad. – Begränsad till 4000 transaktioner per år. Om du har fler transaktioner under ett år, kommer du automatiskt att uppgraderas till Standard planen. Standard: $ 57 / mån. – Obegränsad transaktioner.

För närvarande är e-conomic kör rabatt: registrera dig för deras fri rättegång, och om du sedan köpa ett abonnemang får du en 33% rabatt till 31 mars 2014.

– Webb-Hosted eller lokalt installerade: – Webb-värd. Inga nedladdningar eller installation krävs. – Maskin- och programvarukrav:

Eftersom e-handel är molnbaserad mjukvara, är det förenligt med alla operativsystem (Mac, Windows eller Linux), så länge du har tillgång till internet. e-conomic är kompatibel med (minst) de två senaste versionerna av Internet Explorer, Firefox, Safari och Chrome. Det finns appar för både iPad / iPhone (iOS 4.3 eller senare) och Android, men apps inte rekommenderas för kunder med stora konton.

Specifik företagsstorlek:

e-conomic vänder sig till små och medelstora företagen. Både små och Standard Planerna omfattar en enskild användare; ytterligare användare kan läggas till för $ 10 varje. E-conomic har inställningar för användarbehörighet, men det finns inte många olika åtkomstnivåer; Du kan tillåta användare att få tillgång till valfri kombination av ekonomi, försäljning, rapporter, Inställningar, och API.

Metoden:

Periodiseringsprincipen redovisning.

Enkel användning:

e-conomic har en brant inlärningskurva; det finns inget tvekan om det. Jag hittade inte programvaran särskilt roligt att använda eller för att navigera.

Inställningar – Även om e-conomic annonserar en global version är den enda engelskspråkiga testversion finns den brittiska versionen. Vid registreringen kommer du att få ett avtalsnummer, användar-ID och lösenord. Du måste använda alla 3 för att logga in, vilket, eftersom du inte får välja eller ändra de första två, blir lite frustrerande – fler detaljer att komma ihåg. När du loggar in ser du en grön ”Komma igång” rutan på höger sida. Den har en snabb process i tre steg för dig:

1 Lägg din företagsverksamhet 2 Välj din inställning 3 Skapa ett räkenskapsår OK, jag är redo!

Så jag klickade på ”Jag är redo”, och sedan, när ingenting hände, försökte de enskilda stegen för bra åtgärd. Det enda du faktiskt kan titta på i den gröna rutan är ”Gå till hjälp.”

Så jag gick till Inställningar och ställa mitt konto upp därifrån. Ganska enkelt. När du skriver in din adress måste du använda Läns fält för staten, och programmet kommer att visa din adress i ett brittiskt format. Datum är även den brittiska formatet. Om du försöker gå någonstans förutom huvudinformations, får du en pop-up som säger åt dig att åka dit först. Mycket till min irritation, fortsätter denna sak att dyka upp även efter att du har skrivit alla Master information. Lyckligtvis kan du stänga av den.

Organisation Användargränssnittet har en skarp, utilitaristisk utseende. Flikar längs övre delen av skärmen hänvisa dig till Hem, försäljning, redovisning och rapporter. Det finns även knappar för hjälp och inställningar. Vissa funktioner är precis där du förväntar dig dem (fakturering är under försäljning, till exempel), men andra är lite mindre intuitiv. Till exempel, om du vill ändra din basvaluta till USD, måste du gå till Inställningar> Finans> räkenskapsår göra det.

Instruktioner och vägledning Om du inte har en bra bakgrund inom redovisning (och möjligen även då), kommer du att behöva förlita sig på de instruktioner för att hitta din väg runt. Instruktionerna är till hjälp, för det mesta, och jag hittade videos särskilt användbara (förutom, som inte gillar att lyssna på brittiska accenter?) … Men inlärningskurvan för den här produkten är fortfarande en mycket brantare än på en stor del av konkurrens. Det verkar vara inriktad på att revisorer långt mer än mot företagare, och det faktum att de flesta av dess inställningar är uppbyggda kring brittiska moms snarare än amerikanska moms lägger bara till förvirring.

Problem Det finns flera problem med e-conomic när det gäller att underlätta användning frågor av. Ineffektivitet i Navigation – Det finns några ineffektivitet i navigation. Till exempel, när du konverterar en offert till faktura, måste du gå in i redigeringsläget av citatet. Av någon anledning kan du inte konvertera ett citat från listvyn. Det finns egentligen ingen anledning till detta extra steg. På samma sätt, varje gång du vill visa skickade fakturor, måste du ange ett datumintervall. Det finns inget sätt att ställa in en standard för den här och dra upp fakturor i ett enda steg.

Layout flikar / rullgardinsmenyer

I varje skärm, har du ett antal alternativ till vänster på skärmen, som vart och ett har en rullgardinsmeny över platser som du kan navigera från den sidan. Problemet är, det finns inte rum på skärmen för att visa alla rullgardins alternativen. Det finns inte heller en rullningslist. Detta innebär att varje gång du är klar med en meny, måste du komma ihåg att stänga det så att det blir utrymme för att öppna den nya. En bättre lösning hade varit att automatiskt stänga sista meny när du öppnar en ny. Intuitiv – Jag hittade delar av e-conomics layout förbryllande. Det finns ingen flik eller underavdelning för inköp / räkningar; du kommer att upptäcka att enligt redovisnings> sökningar och listor> leverantörer. Vill du se en faktura du har skickat? Gå inte till Fakturor> Skickat. Du kan inte se Fakturan därifrån. Snarare gå till fakturor> Arkiv. Varför? Jag har ingen aning. CSV Formatering – e-conomic har mycket specifika riktlinjer formaterings för csv-dokument. Om din bank erbjuder uttalanden med separata debet- och kreditkolumner, måste du konsolidera dessa i en ”Belopp” kolumnen innan du importerar ett uttalande i e-conomic.

Kundservice och support:

Kundsupport är tillgänglig måndag – fredag ​​10:00 till 02:00 CET (svensk tid). Enligt min erfarenhet, representanter svarade ganska snabbt men inte alltid svara på frågor direkt (detta kan ha varit ett språk hinder fråga). Här är de stödresurser e-conomic erbjuder:

Telefon – e-conomic kan nås på 08.456 800 473. De har ingen USA: s stöd nummer. E-post – Kontakta e-conomic på info@e-conomic.com. Chat – närvarande endast erbjuds i Norge och Sverige. Sociala medier – Även om e-conomic har en Facebook-sida för deras globala webbplats och en Twitter foder för sin svenska sajt, båda är vackra död. Deras online-resurser sida listar alla sina sociala medier, men från vad jag såg, inte förvänta sig mycket i vägen av verksamhet där. Online Hjälpcenter -Den e-copedia har en hel del artiklar … men jag inte alltid hitta vad jag letade efter. Den har en hel del detaljer och instruktioner om de olika modulerna för e-conomic. Det finns också en ordlista med redovisningstermer. Blogg – e-conomic blogg ger varje vecka tips och tricks om hur du använder programmet och hantera ett litet företag. Webinars – e-conomic erbjuder flera gratis webbseminarier, bland annat en 45-minuters Komma igång webinar en gång i veckan. YouTube – e-conomic erbjuder hundratals hjälp videor och handledning på deras YouTube-kanal. Forum – Diskutera problem, lösningar och förslag med andra e-conomic användare här. Utvecklare Support – e-conomics Developer Network ger ett API forum och en Tech Talk blogg för utvecklare och dem som är intresserade i den tekniska delen av programmet. De erbjuder också en utvecklare nyhetsbrev. Negativa omdömen och klagomål:

Trots att e-conomic har många kunder, användarrecensioner av programvaran är knappa. Appen är rankat 2,3 / 5 stjärnor på Google Play; Det finns inga betyg eller recensioner för iPad / iPhone app. Här är min egen utvärdering av vissa av e-conomics svaga punkter:

Redovisning jargong – Även om e-conomic är vänlig nog att ge en ordlista, som inte kommer att vara tillräckligt för de flesta redovisnings noviser. Även räkna ut grundläggande funktioner och navigering är svårt om du inte redan är bekant med redovisning terminologi. Lättanvänd – är e-conomic inte särskilt intuitivt, och UI är intetsägande och ibland ineffektiva. Kraftigt inriktad mot Europa – Även om detta är inte ett problem med programvaran, kommer det att skapa problem för dig om du är en amerikansk användare. Positiva recensioner och omdömen:

Medan jag inte hitta några användarrecensioner av e-conomic på webbplatser från tredje part, gör bolaget har en vittnesmål sida. Några punkter av beröm:

Enkelhet – Även om det saknar visuella intryck, några kunder uppskattar e-conomics grundläggande gränssnitt, känslan av att det tillåter dem att avsluta uppgifter snabbt och effektivt. Flexibel – Mångfalden av tillgängliga tilläggsmoduler tillåter användare att anpassa e-conomic baserad på behoven hos deras verksamhet. Tidsbesparande – Många användarna kommentera att e-conomic sparat dem en hel del tid. Support – Användare beröm e-conomic för utmärkt kundsupport. Här är vad några människor säger:

E-conomic gör precis vad vi behöver det till och bär potential att göra en hel del mer när vi är redo för det. – David Coveney, Interconnect IT Ltd e-conomic erbjuder den bästa lösningen för ett start-up företag med utsikter för en stark tillväxt. – Ángel David Hernández, Ingeniería de Valor

Funktioner e-conomic har en rimlig funktion urval, med många ytterligare funktioner som är tillgängliga via tilläggsmoduler. Här är några av e-conomics kärnfunktioner (för mer information, klicka här):

Hem

Programmet har egentligen en instrumentpanel. Den har en startskärm som ger dig länkar till antingen skapa en faktura eller spela in en kostnad, men ingen översikt eller annan information. Uppskattningar När du har arbetat ut inställningarna moms / moms, uppskattningar är ganska enkelt. En behändig och ovanlig egenskap: på varje faktura och uppskattning, om du har angett kostnaden för material och / eller arbete, kommer du att kunna se din marginal på försäljningen. Den medföljande uppskattning mall är mycket grundläggande, men mycket anpassningsbara. Du kan enkelt konvertera citat order eller fakturor.

Fakturering Fakturering är relativt enkel.Observera att du måste skapa produkter i produktlista innan fakturering av dem; också, kommer du vill göra några ändringar i standardmall e-conomic erbjuder, eftersom den är utformad för UK användarna. (Åtminstone ändra datumformat och ändra alla förekomster av ”moms” till ”omsättningsskatt.”) Redigera mallen är inte den mest användarvänliga process där ute, men det är inte dåligt när ni räkna ut var de olika elementen är och som du vill ändra. Även den medföljande mallen är nätt grundläggande, gör det möjligt för en stor del av anpassning, inklusive länkar till någon online betalningsalternativ du önskar. Du kan också lägga till din logotyp till alla försäljningsdokument. Man kan sända påminnelser till kunder med förfallna fakturor, men dessa måste ställas in manuellt; Det finns ingen automatisk påminnelse system. Man kan också förbereda och skicka uttalanden kund med hjälp av redovisnings kort funktion.

Bank Avstämning e-conomic erbjuder inte live-flöden; du behöver för att ladda upp uttalanden i csv-format, med hjälp av den brittiska formatet för datum (DD / MM / ÅÅÅÅ). e-handel har en auto-match funktion som underlättar balansera dina böcker, men det är inte ofelbar; det finns tillfällen du måste matcha transaktioner manuellt. Programvaran har också duplicera upptäckt, men det är om det när det gäller förmåner. Du kan enkelt skapa en transaktion att matcha en nedladdad post med överföringsfunktionen, men det finns inget stöd för bank regler för automatisk Kategori transaktioner. Leverantörsreskontra – e-conomic har en mycket grundläggande bill system för inresa; kan du skriva in räkningar, tilldela avgifterna till lämplig utgiftskonto, och sortera efter datum för att hitta kommande obetalda räkningar. Men du kan inte markera räkningar betalas, och När du bokar posterna (vilket innebär att programvaran registrerar de transaktioner i den lämpliga dagen boken) kan inte längre se räkningarna. Detta är endast grundläggande bokföring funktioner; ingenting för att hjälpa dig att hålla koll på fakturor och betalar dessa. Rapporter – e-conomic har 21 rapporter, inklusive balansräkningar, p / l, inköpsstatistik, i åldern gäldenärer, och åldern borgenärer. Samtliga rapporter kan laddas ner som Excel-filer (xls). Inventering – Du kan ställa in en grundläggande produktlista, men för någon verklig inventering funktionalitet, måste du lägga på lagermodulen. Kontakter – Det finns en kundlista där du kan visa kundfordringar med ett ögonkast; Du kan också skapa kundgrupper (som i staten, med statliga och Overseas) och ange standardfaktureringsvillkor för varje kund. Du kan göra samma sak för leverantörer. Moms – Om du är baserade i Storbritannien eller EU, är förmodligen bra den här funktionen. Om du är i USA, men vara beredd att försöka ändra de brittiska inställningar för att arbeta för ditt företag. Om du bara ladda en försäljning skattesats, det ska vara lätt att ställa in; bara använda inställningarna moms och skapa en ”Out of State” kundgrupp momsfri. Om du har platser i två stater, men e-conomic förmodligen inte kommer att erbjuda omsättningsskatt stöd du behöver. Multi-Currency – Om du gör affärer internationellt kommer flera valutor stöd vara en viktig funktion. Valutakurser uppdateras dagligen; du kan fakturera i vilken valuta som helst. Bilagor – Du kan ladda upp filer i en begränsad mängd olika format och bifoga dem till offerter och fakturor (endast pdf) och räkningar, betalningar och banktransaktioner (pdf, jpg, jpeg, png). Du kan också skicka e-post filer direkt in på ditt konto. Import / Export Capabilities – e-conomic kan du importera och exportera information fritt. All import måste vara i csv-format; Du kan läsa mer information om vilken typ av data kan importeras här. Du kan också exportera alla data som lagrats i e-conomic i CSV-format (detaljer här). API – e-conomic innehåller en gratis API-modul för utvecklare. Integrationer och tillägg:

e-conomic erbjuder ett antal tilläggsmoduler till dess grundläggande bokföringsprogram: Projektredovisning (jobb kostar), Dimension (Institutionen), Inventering, Teckning, API, Förutbetalda kostnader, anläggningstillgångar (och avskrivningar), Balance utstationering, och automatisk Periodisering i stängda perioder. API-modulen är gratis; alla andra har en extra kostnaden.

Säkerhet e-conomic använder 128-bitars SSL-kryptering, och deras servrar är värd Fujitsu. Användar data säkerhetskopieras var 15 minut. Det är också rutinmässigt säkerhetskopieras till offsite anläggningar.

För mer information om e-conomics säkerhet, klicka här.

Slutlig Bedömning e-conomic kan vara populärt i Europa, men för amerikanska företag, skulle jag inte rekommendera det. Gränssnittet ligger mindre än intuitivt på bästa, och jag hittade navigeringen ofta frustrerande och ineffektiv. Om du är en revisor, kan du gillar det faktum att redovisningen jargong är regeln om dagen på plats … men någon annan är sannolikt att hitta det förvirrande.

Fördelar inkluderar den modulära karaktären av programvaran och mängd funktioner, men det finns flera andra redovisningslösningar ute som erbjuder liknande funktion val till ett bättre pris. Lägg i brant inlärningskurva och brist på tidsbesparande alternativ i fakturering och bankavstämning, och jag bara inte se mycket vädjan till detta program.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Fakturan.nu - Faktureringsprogram
Author Rating
51star1star1star1star1star
Sidebar