Fakturamallar

Online Fakturamall Fakturamall Engelsk fakt.mall Blinfo Mallpaket

Pris: 0 kr/ månad
Testa Gratis: Ja
Hemsida:Gratisfakturering.se
Använd programmet:Gå till hemsidan

Pris: 99kr
Format: Excel
Köp mallen:Fakturamall

Pris: 99kr
Format: Excel
Köp mallen:Eng Faktura

Pris: 596kr
Format: Excel
Köp mallar: Mallpaket

Fakturamallar

Ovan finns massa fakturamallar, som du kan använda för att göra snygga fakturor. Dessa mallar är mycket avancerade och därför kosta de pengar! Vill du hellre ha Gratis Fakturamallar har vi en sida som är gjord för det ändamålet också! Fördelen med att använda fakturamallar är att du får fakturor som ser bra ut, många gångar räknar de ut moms och allting själva, så att det enda du behöver göra är att fylla i priset och lägga till din egen logga på fakturan!

En faktura mall ska du helst använda för att du ska slippa den eviga administrationen med att hela tiden skapa upp en ny faktura istället för att använda en mall. Det finns flera sorters fakturamallar exempelvis de som tar hänsyn till inom vilken bransch du jobbar det finns de som tar hand om och hjälper dig att räkna på andra saker såsom moms. I vissa fall finns det helt specifika mallar för fakturor exempelvis fakturamallar för omvänd byggmoms den är lite klurig att förstå och väldigt bra och tidseffektivt att använda sig av en mall.

Spara tid med en mall för din faktura

Så länge du inte arbetar med bokföring och revision så är det en god investering att införskaffa en bra fakturamall. Den kommer att hjälpa dig att få mer tid över till det som är din kärnverksamhet. Istället för att du ska sitta och traggla med administrationen varje gång du ska fakturera en ny kund. Det finns fler fördelar: vissa fakturamallar har automatisering på kolumner vilket gör att du inte måste räkna ut pris på saker du lägger till och produkter eller tjänster du säljer till dina kunder. En annan fiffig funktion som sparar mycket tid är att momsen i de flesta fall räknas ut automatiskt. Vissa faktura mallar kan också räkna ut punktskatter och andra procent-satser som ofta finns kopplade till lagar. Exempelvis en mall för fakturering av livsmedel där momsen inte är densamma som för resten av alla varor. De mallar som sparar absolut mest tid är också de mallar som har flest funktioner. Ibland har mallar en kryssruta som du fyller i för att du ska på så sätt bygga fakturan utifrån de val du gör via kryssrutorna. Då byggs mallen upp och det som görs blir rätt, här handlar det om att mallarna klarar av att välja rätt procentsats, datum för dagen sätt och själv fakturanummerserien ökas upp direkt. Det blir inga serier utan hål utan allt görs enligt skatteverkets regler. Det finns flera bitar som är automatiserade som du inte tänker på att du måste göra för varje kund.

Bättre resultat och mer respekt med en snygg fakturamall

När en faktura ska skickas sker det alltid en bedömning utifrån mottagaren, mycket kan sägas om hur fakturan ser ut. Väldigt stor del av alla som använder mallar har i högre utsträckning ett bättre resultat inte bara för att de lägger mindre tid på att skapa något om och om igen. Utan också därför att mallar generellt sett är snygga och någon har lagt gott om tid på att designa dem och fixa så att det ser bättre ut, än gemene företags normala faktura. Följden av detta blir att du framstår som mer seriös och högre belopp på fakturan tenderar att inte ifrågasättas på samma sätt.  Det gör också att de förluster som kan undvikas också blir undvikna och det finns inte längre några kundförluster som är baserade på mallen.

 

Hur skapar jag en egen mall?

Företrädesvis installerar du Word, alternativt att du skapar en mall i google documents, det gör att du får en bra grund att arbeta från. Nu gäller det att fylla på med allting som krävs för att en faktura ska bli giltig enligt Skatteverket. Till att börja med måste det säljande företaget så med, det ska finnas namn, organisationsnummer och en person som går att identifiera som referens. Det köpande företaget måste uppge sitt organisationsnummer, namnet på företaget samt en referens. Därefter kräver skatteverket att det tydligt skrivs ut vad som köps. Det ska gå att förstå vad som har fakturerats. Därefter gäller att momsprocentsatsen skrivs ut tydligt samt den summan som avser momsen. Priset för tjänsten eller produkten ska stå i sin total och om det summeras ska det stå pris per styck. På samma sätt ska momsen stå för sig själv. Det ska också finnas en total.

När det gäller rotavdrag så måste det specificeras på fakturan hur mycket som avgår i rot reduktion. Lägger du in allting detta i mallen, så kan du sedan börja kalla på smarta funktioner exempelvis en funktion som automatiskt skriver dagens datum. Det går också att be documents om en obruten nummerserie som är något av det som skatteverket kräver. Vidare så kan du ta hjälp av de summerings funktioner som finns inbyggda och då får du i stort sett an automatiserad mall för att göra en faktura. Det som brukar vara svårt att göra och att få till är själva designen av allting. Som tur är kan du ladda hem färdig stilmallar via documents och på det sättet lita på Google designfolk, och du väljer istället att fylla i data i mallen och ser till att fakturamallen håller den standard som krävs för att moms ska få dras. Det här är et litet projekt att genomföra men för någon som precis har börjat kommer det att spara enorm tid. Du kan tänka att varje faktura kanske tar dig mellan 15 till 30 minuter att göra. Har du gjort en mall är du nere på 5 minuter, och automatiserar du den kan du vara ner på så lite som 2 minuter.

För att klara av att göra en mall krävs det att du kanske lägger sammanlagt ca 3 till fem timmar men som du ser har du igen det på redan tio fakturor. Det är en väldigt bra return on investment att skapa sig en mall för fakturor.

Sidebar